De boodschappen
125 gram bloem
15 gram fijne kristalsuiker
mespunt zout
2 vrije uitloop eieren
50 ml slagroom
20 gram boter
Sinaasappel/boter saus
6 sinaasappels
100 gram poedersuiker
125 gram boter in blokjes
Niets lekkerder dan een flinterdun Frans flensje, af en toe. Als er dan ook nog zo'n romig sinaasappelsausje over gaat zijn ze helemaal heerlijk. Veel minder zoet dan je zou verwachten, erg lekker. Dit beslag is genoeg voor 4 personen.
FYI: Het originele recept is van Michel Roux jr. Hij garneert zijn dessert met stukjes sinaasappel & een takje munt. Niet nodig, het is zonder versiering al een elegant dessert. Een andere wijziging is zijn toevoeging van oranje bloesem water, dat laat ik ook weg. Hoe durf ik eigenlijk, maar aan jou de keus.
Zeef meel & zout in een kom.
Voeg de suiker er aan toe.
Breek de eieren er in.
Doe er 1/3 van de melk bij en klop het.
Mix de resterende melk en de room er door.
Pers de sinaasappels voor de saus.
Giet het sap door een zeef in de pan.
Weeg de poedersuiker af.
Zeef de suiker bij het sap.
Breng het sap aan de kook.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Smeer boter in de koekenpan.
Giet er een dun laagje beslag in.
Keer om als de randjes kleuren.
Bak de andere kant ook kort.
TIP! Leg stukjes bakpapier tussen de crèpes zodat ze niet aan elkaar kleven.
Schuif de crèpe uit de pan op een warm bord.
Neem de saus van het gas en roer er 125 gram blokjes boter er in.
Vouw de flensjes in vieren en schenk er saus over.
Deze crèpes smaken ongelooflijk lekker, Michel Roux Jr blijft onze held!