Boodschappenlijstje
150 gram (bevroren) cranberries
2 eetlepels fijne suiker
125 gram patentbloem + 1 eetlepel
¼ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
¼ theelepel baksoda
125 gram fijne kristalsuiker
45 gram boter
2 vrije uitloop bio-eieren (medium)
90 gram crème fraîche
1 eetlepel sinaasappelsap + ½ eetlepel rasp
Voor bij het kerstontbijt bakken we cranberry muffins met een Amerikaans recept. De mini-monsters vinden deze zachte muffins ook erg lekker, met de zoetzure bessen er in.
Zo maak je cranberry muffins
De voorbereiding
Kook de cranberries met de suiker in 5 minuten zacht.
Giet de bessen af en laat uitlekken, het kookvocht mag weg.
Dep de bessen voorzichtig droog met keukenpapier.
Meet het meel af en doe het in een ruime kom.
Zo maak je het beslag
Zeef het meel met de bakpoeder.
Roer door elkaar en zet het opzij.
Klop de suiker met de boter romig.
Mix de eieren één voor één door het botermengsel.
Voeg de crème fraiche aan het mengsel toe en mix.
Doe het sinaasappelsap erbij en mix het kort door.
Neem de kom van de mixer en voeg het meel toe.
Schep het meel door tot het een glad beslag is.
Doe de cranberries bij het mengsel.
Schep de cranberries er luchtig door.
Verwarm de oven voor tot 180°C
Vet de cakevormpjes in.
Vul ze tot ¾ met beslag.
Bak de muffins 20-25 minuten.
Check of ze gaar zijn.
Laat de cranberry muffins afkoelen in de vormpjes.
Tik de cakjes stevig op de broodplank uit de vorm.
Heerlijke kerstdagen gewenst!