De boodschappen
450 gram akkergoud broodmix
165 gram fijne suiker
1½ theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
een mespuntje zout
1 vrije uitloop bio-ei
75 ml plantaardige olie
225 ml vers sinaasappelsap
200 gram verse cranberries
100 gram walnoten
Gezond en erg lekker is dit thuis gebakken cranberry-walnootbrood. Als je dit brood geproefd hebt zal het nog vaak gebakken worden in het nieuwe jaar!
Zo bak je een Cranberry/walnotenbrood
Was de cranberries, hak de cranberries en de walnoten klein en pers sinaasappels tot je 200 ml sap hebt.
Doe het meel in een grote kom, voeg er suiker, zout en bakpoeder en baking soda aan toe en roer het door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175°C
Klop het ei los, voeg de olie en het sinaasappelsap er aan toe en mix alles door elkaar. Mix dan ook het meel erdoor.
Roer de cranberries en de walnoten met de hand door het brooddeeg.
Vet het bakblik in, schep het blik tot 2/3 vol met deeg en bak het brood in 55 minuten gaar.
Laat het brood 5 minuten afkoelen in het blik en dan verder op het rek. Het brood smaakt heerlijk met boter of roomkaas.