SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Crêpes Flamandes

met chocolade saus en roomijs
Met chocolade, Dessert, IJs & milkshakes, Belgisch en Pannenkoeken
Flemish crepe side

De boodschappen voor 2
150 ml melk
1 vrije uitloop eieren
zakje vanille sauiker
50 gram bloem
50 gram boter
vanille roomijs
100 gram Tony's chocolade

Flemish crepe promo

Dit weekend staat België in de spotlight bij snazzie.nl Een Belgische klassieker zijn deze crêpes Flamandes à la glace (kleine Vlaamse flensjes met vanille roomijs en chocolade saus). Kids krijgen er geen genoeg van, ze zijn gewoon te lekker!

Het beslag maken gaat goed, dat is super gemakkelijk maar dan komt het....mooie dunne flensjes bakken is een kunst dus dat wordt wel even oefenen! De onze zijn nog wat aan de dikke kant ;)

Zo maak je Vlaamse crêpes

Tip! Gebruik goede chocolade voor de saus, je proeft echt het verschil.

Flemish crepe 01
Flemish crepe 02
Flemish crepe 03
Flemish crepe 04
Breek de chocolade in stukjes in 50 ml melk en smelt het au bain marie.
Weeg het meel af en pak de zeef erbij.
Schenk de 100 ml melk in een kom, voeg ei en vanillesuiker toe.
Mix de melk met de eieren en de vanille suiker door elkaar.
Flemish crepe 05
Flemish crepe 06
Flemish crepe 07
Zeef het meel erbij als het luchtig en goed gemixt is.
Mix tot het een dun, glad pannenkoekenbeslag is.
Roer tot eventuele klontjes verdwenen zijn.
Flemish crepe 08
Flemish crepe 09
Flemish crepe 10
Flemish crepe 11
Verwarm de borden in de oven.
Smelt een klontje boter in de pan.
Schenk er beslag in.
Bak dunne gouden flensjes.
Flemish crepe 12
Flemish crepe 13
Flemish crepe 14
Vouw ze twee keer dubbel.
Schep er een bolletje roomijs naast.
Roer de gesmolten chocoladesaus glad.
Flemish crepe 15
Flemish crepe promo
Schenk chocoladesaus over de flensjes.
Wat een combinatie, Belgische desserts zijn toch heerlijk!