Icon en

Culinaire Diversiteit

op het Erasmiaans Gymnasium
Info en Koken
Culinaire diversiteit op het eg side
Culinaire Diversiteit op het
Erasmiaans Gymnasium

Eindredactie: Marjolein Degenaar
Auteurs/illustrators: leerlingen en docenten EG
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: september 2018
Uitgeverij: in eigen beheer gedrukt
ISBN: niet
Prijs: € 15.00 - € 20.00
Leeftijd: alle leeftijden
Culinaire diversiteit op het eg sidell
Een kookboek vind je niet vaak als boek van de week op snazzie maar vandaag zetten we er een in de etalage: Culinaire Diversiteit op het Erasmiaans Gymnasium. Het Lustrumboek is ter gelegenheid van het 690-jarig bestaan van de school in eigen beheer uitgegeven.Met onze mini- en maxi-monsters die hier op school zitten/zaten kwam het boek uiteraard onder onze aandacht en wat een leuk boek is het!


Leerlingen en docenten hebben hun best gedaan om behalve het recept ook een persoonlijk stukje te schrijver waardoor het meer dan een kookboek is geworden.  Voor de oplettende lezer het is ook een inkijkje in het leven op deze school.

Culinaire diversiteit op het eg 01
Culinaire diversiteit op het eg 02
Culinaire diversiteit op het eg 03
Omdat achtergrond en/of nationaliteit van de leerlingen zo divers zijn staan er recepten van over de hele wereld in. Veel oma's koken streekgerechten voor hun kleinkind(eren) in de schoolvakanties of als ze bij andere gelegenheden bij elkaar komen. Waardoor dat gerecht vaak een speciale betekenis in de familie krijgt.


De docenten laten zich ook niet onbetuigd en schrijven hun stukjes - zoals wij gewend van ze zijn - met zelfspot en humor. Zulke betrokken leerkrachten zou je elk kind toewensen, hoewel betrokken leerkrachten natuurlijk niet exclusief voor deze school zijn.

Culinaire diversiteit op het eg 04
Culinaire diversiteit op het eg 05
Een leerzaam, amusant boek gevuld met heerlijke recepten, wat wens je meer in een (kook)boek?


Drie eeuwig stralende sterren voor Culinaire Diversiteit op het Erasmiaans Gymnasium!