Boodschappenlijstje voor 40 koekjes
140 gram zachte boter
175 gram fijne suiker
1 biologisch vrije uitloopei
½ theelepel vanille-extract
225 gram zelfrijzend bakmeel
85 gram custardpoeder
85 gram witte chocolade, in stukjes
Vandaag is het een koude dag dus we bakken lekkere custardkoekjes voor de mini-monstertjes, voor na schooltijd. Kopje warme thee en de custardkoekjes met stukjes witte chocola erbij, gezellig. We gaan meteen beginnen!
Zo maak je custardkoekjes met stukjes witte chocolade
De voorbereiding
Leg bakpapier op de bakplaat.
Zeef zelfrijzend bakmeel met de custard.
Klop het ei los.
Hak de chocola in stukjes.
Zo maak je het deeg
Doe boter en suiker in de keukenmachine.
Klop het tot het een romig mengsel is.
Klop het ei en vanille extract er door.
Voeg het meelmengsel toe.
Klop tot het deeg is.
Schep het deeg in een grote kom.
Doe de stukjes chocola er bij.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht oven
Kneed met de hand de chocolade in het deeg.
Rol maat walnoot balletjes van het deeg.
Verdeel 20 van de balletjes over de bakplaat.
Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, ze lopen uit
Druk de koekjes iets plat met je vingers.
Bak de koekjes in 12 - 15 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes eerst afkoelen op de bakplaat.
Leg de koekjes op een rooster om helemaal af te koelen.
We hebben zoveel koekjes, we maken zakjes voor mama & oma.
Het is bijna theetijd!
Hou de koekjes dagenlang lekker vers in een koekjestrommel!