Boodschappenlijstje
½ rol bladerdeeg
1 grote of 2 kleine appels
50g rozijnen
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
½ vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
2 eetlepels suiker
optioneel: wat fijngehakte pecan noten
Deze appelflapjes zijn op mini-formaat. Logisch, want ze zijn voor de zeven dwergen en Sneeuwwitje denkt aan haar lijn. Onze mini-monstertjes vinden ze ook erg lekker en als je bladerdeeg in huis hebt zijn ze supersnel gemaakt met de kids. Dat wordt weer een theepartijtje vanmiddag!
Zo maak je Sneeuwwitjes mini-appelflapjes
Wel de rozijnen 10 minuten in heet water.
Laat de rozijnen heel goed uitlekken.
Snij intussen de appels in kleine blokjes.
Doe de rozijnen bij de appelblokjes.
Hak de pecannoten fijn en roer ze er door.
Roer suiker en kaneel er ook door.
Steek cirkels met een ribbelrandje uit bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C
Schep een volle eetlepel vulling op de cirkels.
Plak de flapjes dicht met losgeklopt ei.
Bestrijk met ei en bestrooi met suiker.
Bak de appelflapjes in ± 15 minuten licht goudbruin.
Sneeuwwitje komt ook op ons theepartijtje!