Boodschappenlijstje
1 kilo biologische appels
4 eetlepels fijne suiker
1 theelepel kaneel
1 citroen, alleen sap
4 vrije uitloop bio-eieren (M)
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanillepoeder
250 ml olijfolie
2 eetlepels fijne suiker
1 theelepel kaneel
In dit Chanoeka weekend bakken wij een heerlijke appelcake of appeltaart, hoe je het maar wil noemen. De zachte cake met de appelschijfjes er in smaakt zo lekker en ook al beginnen we er vandaag al van te eten, er is ook nog genoeg voor morgen. Kaarsen aan en gezellig snoepen, fijne Chanoeka!
Zo bak je een Chanoeka appeltaart
Begin met het goed wassen van de appels, al zijn ze onbespoten/biologisch toch goed wassen, verdeel de appels in tweeën
Schil 1 helft maar snij alle appels in schijfjes.
Schud de geschilde helft om met citroensap en kaneel.
Vet de springvorm royaal in met boter.
Doe de suiker en de eieren in de mixer en klop.
Klop dan de olijfolie er door.
Het mengsel ziet er nu dik en bleek uit.
Voeg het bakmeel en de vanille toe.
Vouw het in het mengsel tot je een dik, glad beslag hebt.
Giet het beslag in de ingevette springvorm.
Kantel de vorm tot het beslag egaal is.
Verdeel de geschilde schijfjes appel rondom over het beslag.
Roer 1 theelepel kaneel door 2 eetlepels suiker.
Strooi de kaneelsuiker gelijkmatig over de appels.
Bak de appeltaart in 1¼-1½ uur goudbruin en gaar.
TIP! Als je appeltaart te snel bruin wordt dek hem dan af met aluminum folie
Steek een houten prikker in het midden van de appeltaart, als de prikker er schoon uit komt is de taart gaar
Laat de taart in de bakvorm afkoelen.
Serveer de taart op kamertemperatuur, eventueel met slagroom.
Gelukkig Chanoeka!