Boodschappenlijstje
1 pakje kookpudding, vanille
500 ml volle melk
poedersuiker, om te bestrooien
1 pak Bonne Maman petits vanille muffins
2 rijpe bananen, in schijfjes
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
een stukje chocola, om te raspen
De bananenpudding van Koning Louie is erg lekker maar pas op! Deze lompe apenkoning is niet voor niets zo dik. Daarom maken we kleine porties voor de mini-monstertjes en een paar grotere voor de maxi monsters, hoewel het misschien beter andersom zou kunnen ;)
Zo maak je de bananenpudding van Koning Louie
Voeg de puddingpoeder toe aan 50ml van de 500ml melk.
Roer het met de garde tot een klontvrij mengsel.
Breng de melk in een steelpan tegen de kook.
Neem de melk van het vuur en voeg de pudding toe.
Roer door, zet terug op het vuur en laat het indikken maar blijf roeren.
Schenk de pudding in een schaal ald het vla-dikte heeft bereikt.*
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker tot het stijf is.
Strooi poedersuiker op de pudding om velvorming te voorkomen en laat het afkoelen in de ijskast.
Snij de mini-muffins in plakjes en doe ze in de potjes
Doe er pudding en schijfjes banaan bovenop.
Top de banaan met wat slagroom en herhaal de laagjes.
Eindig met een rozet slagroom met geraspte chocolade.
Laat Koning Louies Bananenpudding in de ijskast opstijven.
Is dat geen lekker jungle-toetje?