De boodschappen
100 gram basilicumblaadjes
veel ijsblokjes!
25 gram pijnboompitten
1/8 teentje knoflook
snufje zeezout
75 ml extra virgin olijfolie
1 ijsblokje
25 gram Parmezaanse kaas
15 gram Pecorino Romano
In dit geweldige basilicum/pesto-recept wordt gemaakt met kaas, pittige Italiaanse kaas met een zoute ondertoon. Dat maakt deze pesto zo extra lekker!
Zo maak je de basilicum pesto
Weeg en was de basilicumblaadjes.
Breng een pan water met wat zout aan de kook.
Blancheer de basilicum in het hete water tot 1-2 minuten.
Koel de basilicum onmiddelijk in een schaal ijswater.
Laat de basilicum goed uitlekken
Blend de basilcum glad met 1 ijsblokje.
en met de pitten, olie, knoflook en zout.
Rasp beide kaassoorten.
Roer beide kazen snel door de pesto.
Klaar, de pesto ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk!
Je wil nooit meer pesto uit een potje eten! Morgen maken we er tomatentaartjes mee.