SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De bodemschat

een zomervakantieboek
Zomer, Nederlandstalig, Biologie en Dierenboek
Judith van der stelt sidepic

De bodemschat
Auteur: Judith van der Stelt
Ilustrator: Martijn van der Linden
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: juni 2015
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
ISBN13: 9789050115551
Prijs: € 6.90 (HC)
Leeftijd: 7- 10 jaar

Toen we De Bodemschat kochten hadden we een boek in handen dat alle hokjes aanvinkte voor groot succes bij de mini-monsters. En eerlijk gezegd, bij ons ook. Dierenboeken zijn hier altijd favoriet en een echt Nederlands verhaal met het strand en de zee met allerlei onbekende bewoners, dat zich ook nog eens op een waddeneiland afspeeld, een superleuk idee!

Schrijfster Judith van der Stelt geeft veel informatie over de strand- en zeedieren, van de kleinste garnaal tot de meeuw. Die info - vooral over de onbekende zeediertjes - is wat de kids leuk vinden aan het boek. Teleurstellend is dat de personages in het boek niet gaan leven als je het verhaal leest en het loopt ook een beetje met een sisser af. Jammer, want we zien wel dat de schrijfster haar best heeft gedaan het leuk en interessant te vertellen. Dit is voor ons maar half gelukt.

De bodemschat 01
De bodemschat 02
De bodemschat 03

Waar we wel allemaal blij van werden zijn de schitterende tekeningen van Martijn van der Linden. Het boek is erg verzorgd uitgegeven en volop geïllustreerd en daar houden we van. Dus al met al hebben we toch geen spijt van de koop.

Twee bescheiden schijnende sterren voor De bodemschat.