Icon en

De bossen in

door Christiane Dorion
Biologie, Dag van de Aarde, Prentenboek, Natuur en Informatief en leerzaam
De bossen in sidepic

De Bossen In
Auteur: Christiane Dorion
Illustrator: Jane McGuiness
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Jesse Goossens
Verschenen: oktober 2019
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
ISBN13: 9789047711858
Prijs: € 14.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Morgen is het Dag van de Aarde en we lezen De bossen in, een prachtig natuur-prentenboek geschreven door de Canadese kinderboekenschrijfster Christiane Dorion. Nadat ze was gepromoveerd op het gebied van milieu-educatie, ontwikkelde ze een basisschoolprogramma voor het Britse Wereld Natuur Fonds. Ze werkt samen met het WWF en met Forum voor de Toekomst, een non-profitorganisatie voor duurzame ontwikkeling. In het filmpje vertelt ze het zelf.

Met haar boeken wil Christiane kinderen aanmoedigen om onze planeet te beschermen. Kinderen laten leren door boeken lezen tegelijk leren onze hoe belangrijk het is om onze planeet te beschermen zijn twee dingen die precies in ons straatje passen!

De bossen in 01
De bossen in 02
De bossen in 03
De bossen in 04

In het boek vind je heel veel informatie over bomen en dieren en andere bosfenomenen, zoals paddenstoelen en insecten. Met achterin het boek ook nog zoek & vind-pagina's. Het is gedrukt op mooi papier en de kleuren zijn fantastisch.

Maar het mooist zijn de illustraties van de Britse Jane McGuiness. De dieren zijn schitterend getekend en zo lief. Je ziet allerlei bomen afgebeeld door de seizoenen heen, zo prachtig! De minimonsters vinden het boek geweldig!

3 stralende sterren voor De bossen in, van onze luisteraartjes en hun voorlezers!