SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Dag van de Aarde

wat is dat eigenlijk?
Info, Dag van de Aarde, Tekenen & Kleuren, Natuur, Feesten van over de wereld en Informatief en leerzaam

Elk jaar op 22 april is het Dag van de Aarde, één dag per jaar waarop we stilstaan bij wat de aarde voor ons betekent. Door elk jaar activiteiten te plannen en campagne te voeren op deze speciale dag hoopt De stichting Dag van de Aarde dat iedereen zich er meer bewust van wordt dat we goed voor onze planeet moeten zorgen als we willen dat de aarde in de toekomst nog bestaat.

In 2002 werd in Nederland de Dag van de Aarde gelanceerd, door De Stichting Dag van de Aarde. Door elk jaar activiteiten te plannen en campagne te voeren op deze speciale dag hoopt De stichting Dag van de Aarde dat iedereen zich er meer bewust van wordt dat we goed voor onze planeet moeten zorgen als we willen dat de aarde in de toekomst nog bestaat.

In 2006 kwam in Nederland de Krant van de Aarde uit. Het werd een festivalkrant voor de Dag van de Aarde. De stichting wilde met deze krant het hele jaar de schoonheid van de aarde in Nederland onder de aandacht brengen.

De voorzitter van de Earth Day Association USA kwam speciaal hiervoor naar Nederland, om op de Dag van de Aarde de activiteiten in Nederland te starten. Inmiddels is de krant uitgegroeid tot veel meer dan dat!

Kleurplaat dagvdaarde 2017

Op 22 april 2009 werd door de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om te leven in harmonie met de natuur en de aarde. Omdat de aarde met haar ecosystemen het thuis van de mens is werd 22 april uitgeroepen tot Internationale Dag van de Aarde.

In 2016 begon de Krant van de Aarde een samenwerking met BBC EARTH - Planet Earth serie. Waardoor de lezers unieke beelden van de schoonheid van de Aarde konden zien. De Krant van de Aarde is inmiddels uitgegroeid tot een medium met een onafhankelijke redactie en een oplage van 50.000 en werkt samen met veel andere organisaties samen.

Dat is waar De Dag van de Aarde over gaat, we wensen jullie veel plezier vandaag!