Boodschappenlijst
100 gram rundergehakt
1 klein teentje knoflook, geperst
4 theelepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
3 tomaten, gehakt
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels gehakte verse peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
1 kleine baguette
sla naar keuze
Zo fijn als je bij een picknick een stokbroodje krijgt met gehakt en kruidige tomatensaus, een beetje knapperige sla erbij en het is af. Maar als je de balletjes met tomatensaus warm op het broodje doet en de knapperige sla op de andere helft dan wordt het al snel een zompige, kleffe hap. Zo jammer!!
Dus wil je deze heerlijke broodjes in een doosje meenemen? Eet ze dan koud, ook echt superlekker! Picknick anders in de tuin dan kan het doosje openblijven en jij gelijk aanvallen ;))
Zo maak gehaktballen-broodjes
Kneed de ui en de kruiden door het gehakt.
Rol er balletjes van tussen natte handen.
Bak de gehaktballetjes in 5 - 6 minuten rondom bruin.
Neem ze uit de pan en zet ze opzij.
Zo maak je de tomatensaus
Hak de tomaten en de andere helft ui.
Was, droog en hak de peterselie.
Fruit ui en knoflook, voeg de tomaten toe.
Roer de tomatenketchup er door.
Doe ook de peterselie er bij.
Leg dan de gehaktballetjes in de saus.
Laat de saus nog minstens 5 minuten sudderen zodat de gehaktballetjes ook lekker heet zijn als je de broodjes serveert.
Warm of koud, geef de sla erbij en enjoy!