SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De juni tuin

is zo mooi groen!
Moestuin, Info en Lente
01. peterselie parsley
02. bieslook chives
03. tomaten tomatoes

In Juni is de tuin op haar best! Regelmatig zonnige uren afgewisseld met regenbuitjes zijn de ideale omstandigheden voor planten en bloemen. Elke dag is er wel iets nieuws te zien en qua oppervlakte hebben we toch echt maar een postzegeltuintje. We hebben de postzegel wel helemaal vol geplant, er was een grote, lege kleivlakte achter ons huis toen we er in trokken :))

Foto's boven: links: basilicum & platte peterselie - midden: bieslook - rechts: cherry tomaten

04. kruiden
05. aardbei strawberry
06. druiven grapes
07. framboos raspberry

Met de kruiden gaat het prima, ze groeien dagelijks hoger en kijk hoe mooi de aardbeienplant er bij staat. De frambozen groeien waar je bij staat en aan de druiven komen de eerste blaadjes net tevoorschijn.

Nog steeds zijn we elke dag bezig met planten, knippen, wieden en vegen. Met een tuin ben je nooit klaar. Het gras en de heg zijn al een poosje aan de beurt maar het is er nog niet van gekomen. We hebben alvast wat eenjarigen geplant in de bloempotten. De tegels zijn al vrij van onkruid, dus het gaat de goede kant op.

Maar als de zon zo heerlijk schijnt als vandaag wil je ook graag gewoon een poosjes buiten zitten en ervan genieten.

08. naaktslak slug
09. duizedpoot centipede
10. naaktslakbabies slug babies

Maar als we het kratje met nieuwe Margrietjes, Lobelia's en Afrikaantjes optillen is het even schrikken! Twee griezelige tuinbewoners komen voor de dag en het zijn geen kleintjes. Een glibberige slak en een lange duizendpoot weten niet hoe snel ze moeten verdwijnen want deze twee houden - gelukkig! -helemaal niet van de zonneschijn ^^

11. koolwitje
12. lieveheers beestje
13. slakje aalbessen
14. framboos raspberry

Gelukkig komen we niet alleen maar griezelige kruipers en vliegers tegen, ook het koolwitje is een regelmatige bezoeker, dat fladdert onschuldig van bloem naar bloem. Het lieveheersbeestje, zo lief met de rode schildjes met zwarte stippen zien we ook vaak. Maar eigenlijk is dat ook een klein monster, dat bladluizen in grote aantallen opvreet.

Een kleine baby-huisjesslak is ook schattig, hoewel hij straks - met een heel leger natuurlijk - de moestuin helemaal kaal eet. Maar gelukkig eten de slakken niet van de aalbessen, druiven of de frambozen, gek genoeg vinden ze die niet lekker. Wij toevallig wel, dus dat komt heel goed uit!

15. geranium geranium
16. viooltje violet
17. akelei columbine
18. akelei columbine purple

De geraniums staan gezellig in de potten, opgevuld met blauwe lobelia's. De viooltjes hebben we overgehouden van vorig jaar, ze hebben er zo te zien geen last van ;) De Akelei bloeit nu, de roze zijn het eerst en dan paarse volgen op de voet. Beide kleuren zijn even mooi, je zou niet kunnen kiezen.

19. snowball %28viburnum%29
20. rode roos red rose
21. klimroos climbing rose

De sneeuwbal (Viburnum Opulus Roseum) bloeit nu prachtig. We hebben een oranje/rozige roos tegen de schutting staan en we hebben witte klimrozen. De donkerrode roos heeft al heel veel knoppen, nu nog in de knop maar dat wordt snel beter!

Hetzelfde geldt voor de kleine, roze trosrozen, die klimmen tegen de schuur. Het zal niet lang meer duren voor alle rozen uitkomen. Ook de witte klimroos en de fuchsia-roze roos hebben al veel knoppen, maar ze zijn nog niet zo ver als de andere rozen. Maar het zal nu niet lang meer duren.

22. boshyacinth bluebells
23. pioen peonie
24. pioenen peonies
25. vingerhoedskruid digitalis

De Boshyacinten wandelen nog steeds door de hele tuin, overal duiken ze op. In de voor- en in de achtertuin, de blauwe kleur is zo mooi!  Op de tweede foto de pioenroos, elk jaar hebben we er meer! Je zou het nu nog niet zeggen maar volgende maand zie je een heel ander plaatje.

26. hortensia
Tuin 27
Tuin 28

Tot slot nog een beeld van onze gigantische hortensia, vol met knoppen, die staks de mooiste roze bloemen krijgt en twee inkijkjes in de tuin, om je te laten zien hoe snel alles groeit en bloeit in de laatste maand van de lente. Dit was het alvast weer voor juni, we hopen op veel zonnige lentedagen en...

in juli zien we jullie graag weer!