SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De krijtjes staken

Drew Daywalt & Oliver Jeffers
Prentenboek, Grappig en De Nationale Voorleesdagen
De krijtjes staken homepage

De krijtjes staken
Auteur: Drew Daywalt
Illustrator: Oliver Jeffers
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Koos Meinderts
Gepubliceerd: april 2014
Uitgeverij: De Fontein
ISBN13: 9789026136757
Prijs: € 13.99 (HC)
Leeftijd: 6 - 9 jaar

De krijtjes staken sidepicll

Niet elk jaar zijn we zo gecharmeerd van de Prentenboeken Top 10 van De Nationale Voorleesdagen, maar meestal zitten er toch wel 1 of 2 heel leuke prentenboeken voor ons bij. Dit jaar kunnen we bijna niet kiezen, dus het zijn er vier dit jaar op snazzie. Dan komt het Prentenboek van het Jaar 2016 er nog bij, op mini-formaat, dat wel. Het prentenboek van vandaag is ook een favoriet hier!

De krijtjes staken van Drew Daywalt  is zo'n origineel en grappig verhaal, het kan bijna niet anders dan dat je het heel erg zal leuk vinden. De jongen van wie de krijtjes zijn krijgt een stapel brieven van ze. Ze hebben er geen zin meer in, die krijtjes. Ze staken! Dit prentenboek is niet alleen leuk voor de leeftijdsgroep maar ook voor de voorlezers!

De krijtjes staken 01
De krijtjes staken 02
De krijtjes staken 03

Nog briljanter is het boek door de samenwerking met de Ierse kunstenaar/illustrator Oliver Jeffers. Zijn illustraties geven het boek een frisse eigentijdse uitstraling met zijn simpele, geraffineerde stijl. Door de kleuren die hij kiest en omdat de fantastische gezichtsuitdrukkingen van de krijtjes boekdelen spreken!

Jullie begrijpen het waarschijnlijk al... drie stralende sterren voor De krijtjes staken, van iedereen hier!