De boodschappen
350 gram bosbessen
350 gram aalbessen
300 gram bramen
2 eetlepels citroensap
1000 gram geleisuiker
Er zijn een aantal dingen die we superleuk vinden om te maken en één daarvan is jam. Vandaag voor laatste keer dit jaar, maken we bosvruchtenjam, voor het Michaëlsfeest, morgen. Zaterdagmorgen eerst lekker veel vers fruit kopen op de markt en dan gaan we de keuken in!
Zo maak je de lekkerste bosvruchtenjam
Rits de aalbessen van de steeltjes.
Was al het fruit, laat het goed uitlekken.
Weeg het schone fruit, doe het in een grote pan.
Roer er gelei-suiker door en zet de pan een nacht in de ijskast.
Roer de volgende ochtend alles nog even door.
Laat het fruit 4 minuten hard doorkoken, draai het gas uit
Verwijder met een schuimspaan het schuim van de jam.
Giet de jam in de potten, de potten tot de rand van het schroefdraad vullen.
Draai de deksels stevig aan en zet de potten 5 minuten op zijn kop.
Draai de potten weer om en laat ze helemaal afkoelen. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats.
Maak gelijk drie leuke cadeautjes, homemade jam in grappige kleine Dille&Kamille potjes!