Boodschappenlijst
allerlei groenten, naar smaak
allerlei fruit, naar smaak
brood & crackers, naar smaak
voor de dipsaus
150 gram (vegan) mayonaise
75 gram (haver) zure room
1 sjalotje, fijn gehakt
teentje knoflook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel bieslook + extra
1 theelepel dille
zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Nu er nog volop zomergroenten en -fruit zijn maken wij er snel nog een Crudité-plank mee, na dit weekend begint school weer. Hoewel snel? Koken en bakken is minimaal, maar wassen en snijden? Volop! Maar is het werk gedaan dan is de tijd in de keuken klaar en kun je lekker gaan zitten en mee-eten, zonder heen en weer rennen! Het leuke van de cruditéplank is dat alles dat er op ligt erg lekker en heel gezond is en dat je er van alles op kunt leggen, naar eigen smaak.
Zo maken wij onze plank
Was alle groenten goed schoon.
Laat de groenten goed uitlekken.
Was het fruit ook.
Doe de schone mini-bieten in de pan.
Breng de mini- bietjes aan de kook en laat ze 10 - 15 minuten zachtjes koken
Bak de afbak-focaccia in 10 minuten af.
Giet dan de bietjes af.
Laat de bietjes afkoelen..
Snij alle groenten en fruit, indien nodig
Snij de komkommer in schijfjes.
Snij de radijsjes van het groen.
Snij de paprika's in reepjes.
Snij de meloen, verwijder pitjes.
Schil of schrap de wortels.
Snij het brood in puntjes.
Wrijf het velletje van de bietjes.
Zo maak je de dipsaus
Was en snij de verse kruiden.
Hak het sjalotje fijn.
Roer mayo en zure room samen.
Roer kruiden en uitje erdoor.
Schep de dipsaus in een schaaltje en strooi er meer bielook over.
Zet alle schaaltjes op een groot blad.
Geniet ervan!