Boodschappenlijstje
300 gram fijne suiker
60 ml water
240 ml slagroom
60 gram boter
snufje zeezout
theelepel vanille
een goed afsluitbare pot
Vandaag maken we karamelsaus want we willen morgen Banoffee pannenkoeken bakken. Bij dit Amerikaanse (calorierijk!) recept hoort deze lekkere karamelsaus. Je kunt deze saus goed bewaren in de ijskast en het is ook lekker op vanilleijs en gebak. De saus is niet moeilijk te maken maar je moet er even bijblijven en goed opletten dat het niet aanbrandt. Pas roeren nadat je de room hebt toevoegt!
Zo maak je caramelsaus
Snij de boter in blokjes.
Doe suiker en water in de pan.
Breng het aan de kook.
Wacht tot het als karamel kleurt.
Neem de karamel van het vuur
Roer voorzichtig de boter en de room erdoor.
Schenk de karamelsaus in een goed afsluitbare pot.
Laat de karamelsaus helemaal afkoelen, roer het af en toe door en bewaar het in de ijskast