De boodschappen
500 gram kipkluifjes
BBQ-saus
1 kilo vastkokende aardappelen
sla, tomaat en radijs
1 sjalotje
zeezout & versgemalen peper
olijfolie & vers citroensap
Gisteren maakten we alvast de bbq-saus van James Martin, erg lekker! We hebben toen gelijk de kipkluifjes door de saus gerold en ze een nachtje in de ijskast gezet.
Vandaag gaan we door met snazzie's lekkere menuutje voor vaderdag, kipkluifjes gemarineerd in de saus van gisteren met stoere patat, je pa hoeft op de 16e alleen maar aanwezig te zijn!
Zo maak je snazzie's vaderdag menu 2013
Rol de kip door de saus.
Trek er vershoudfolie over.
Zet de kip een nacht in de ijskast
Dag twee: verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de kip in een braadslee.
Bak de kip in 30 minuten bruin.
Draai de kip na 15 minuten om.
Hou de kip warm op een bord.
Terwijl de kip in de oven staat maken we friet, verhit de olie tot 180°C.
Schil de aardappelen.
Was ze onder de koude kraan.
Snij er dikke patat van.
Bak de patat 3 minuten voor.
Bak de patat in 4 minuten af.
Maak sla met tomaat, ui & radijs.
Beetje mayonaise erbij, lekker!
Snazzie wenst jullie allemaal een fijne Vaderdag op 16 juni!