SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De macht van de liefde

Griekse mythen over hartstocht, verlangen en verliefdheid
Wetenschap, Nederlandstalig, Geschiedenis, Young-adult boek en/of film en Mythologie
De macht van de liefde sidepic

De macht van de liefde
Auteur: Imme Dros
Illustrator: Harrie Geelen
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: januari 2012
Uitgeverij: Singel Uitgeverijen
ISBN13: 9789045112770
Prijs: € 10.00 (paperback)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

De macht van de liefde sidepicll

Vandaag lezen we nog een prachtig boek met Griekse Mythen, geschreven door Imme Dros De macht van de LIEFDE. De subtitel is De mooiste verhalen over hartstocht, verlangen en verliefdheid. Als je het boekje open doet, meteen na de inhoud, dan lees je dit:

'Achter ons in de zee van tijd ligt het land van de mythen, tweeduizend eilanden rijk, elk eiland met eigen verhalen. Veel van die oude mythen bestaan nog, veel zijn vergeten.Veel ervan gaan over oorlog, veel ervan gaan over liefde, en dan niet zorgzame ouderliefde, of trouwe kinderliefde, diepe vriendschap tussen gelijken, warme gevoelens voor dieren, zieken, armen, verdrukten, maar over liefde die doof en blind maakt voor regels en rede. Dit zijn de mythen van Afrodite, godin van de liefde, die onschuldig glimlacht, maar slaapt met de god van de oorlog.'

De macht van de liefde 01
De macht van de liefde 02
De macht van de liefde 03

De kleine schilderingen die door het hele boekje de mythen illustreren zijn gemaakt door Harrie Geelen. Kleine juweeltjes van kleur die de sfeer van de verhalen ondersteunen. Praktisch ook voor tieners, ze maken het lezen makkelijker door de regelmatige onderbreking in de tekst. Een bijzonder boek met achterin een verklarende woordenlijst met de onbekende namen, personen en voorwerpen. 

3 warm stralende sterren voor De macht van de LIEFDE, van de mini-monsters!