SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Maker Faire

een weekenduitje van de TU Delft
Info en Vakantie- & weekenduitjes
Maker faire 2023 sidepic

Maker Faire Delft (TU Science Center)
Van der Burghweg 1
2628CS Delft

 
 
13 & 14 mei 2023
van 11.00 tot 18.00 uur
Maker faire 2023 sidepicll

Er is zoveel te zien en doen op de maker Faire, echt teveel om op te noemen! Daarom hebben we rechtsboven aan de pagina het programma gezet en wat van onze favorieten gefotografeerd voor jullie. Vooral die van de monstertjes natuurlijk!

Grote favoriet van de monstertjes was de Minecraft Workshop, die was heel populair bij veel kinderen vanaf 8 jaar. Wij waren weg van The Green Village, een geweldig project van de TU studenten

Gisteren waren we op The Maker Faire in Delft met de mini-monstertjes. Misschien denk je nu, beetje laat dit blog, de Faire is toch al voorbij. Maar dit leuke, bijzondere weekenduitje in Delft wordt elk jaar gehouden en we kunnen je er niet vooraf over vertellen hoe leuk het was ;))

Heb je na het lezen van dit blog ook zin om te gaan? Schrijf je dan voor de nieuwsbrief op de Maker Faire homepage, dan ben je altijd ruim op tijd van de planning voor de volgende keer!

Maker faire 2023 01
Maker faire 2023 02
Maker faire 2023 03

Op de Maker Boulevard gaan we bij een aantal heel creatieve Makers langs. Net binnen zien we allemaal prachtige miniaturen, zelf bedacht en met de hand gemaakt door Chris Dierickx van TechnoArt. Heel bijzonder ook, want alles is gemaakt uit onderdelen van kapotte computers of andere technische dingen. Vooal de kleine mieren en rupsen vinden de monstertjes erg leuk!

Van kapotte lampjes tot printplaten, alles kan gerecycled worden in iets moois. Echt leuk en inspirerend voor onze kleine knutselaartjes, ze vinden het prachtig! De Maker van TechnoArt geeft ze een stoel om op te staan, zo kunnen ze alles heel goed zien. Bovendien neemt hij de tijd om alle vragen geduldig te beantwoorden.

Maker faire 2023 04
Maker faire 2023 05

Heel bijzonder en uniek was een piepkleine, volledig ingerichte boomhut, in een kapotte gloeilamp. (Daar konden we helaas even niet bij om een foto te maken). Er waren ook objecten met verlichting of met ingebouwde mini-lichtjes. zoals deze Floating Islands, daar stond gelukkig (nog) niemand bij.

Daarna wil Puk heel graag mini-painting leren, dus we gaan een mini-workshop miniatuurtjes verven doen, bij Studio Ginart. Gina, de eigenares van Studio Ginart, is relaxed, heel aardig en geduldig. Ze legt precies uit hoe je de verf moet gebruiken om het mooiste resultaat te krijgen. Ze geeft Puk veel goede tips en informatie, dit zal waarschijnlijk zijn nieuwe hobby worden! Dan droogt ze Puk's kunstwerkje en pakt het goed in zodat het veilig thuiskomt

Maker faire 2023 07
Maker faire 2023 08
Maker faire 2023 09
Maker faire 2023 10

Met de Ginart folder op zak gaan we door naar de volgende maker. We zien een reuzenspin hangen, brr! Bij GameXL van Marcel Knotter wordt er op een echte digitale flipperkast gespeeld, is dat niet leuk?

Dan naar MTB3D, de 3D printers daar kunnen alles maken wat je maar kunt bedenken. De monsters vinden het prachtig om te zien hoe die printers werken. Daarna mogen ze ook nog allemaal iets uitkiezen dat door de printers is gemaakt, om mee naar huis te nemen. De Dino sleutelhangers zijn het mooist :))

We nemen ook een kijkje bij Naaice - Robolab - Fabio Boekel - KITE Educatie and  Delft Rocket Aerospace Engineering, we zien de coolste dingen die zijn begonnen met goeie idee van creatieve mensen, zelfs gemaakt van Lego!

Maker faire 2023 11
Maker faire 2023 12
Maker faire 2023 13
Maker faire 2023 14

Dan gaan we weer naar buiten, daar worden onder andere Delfts blauwe tegeltjes gemaakt, van je selfie! Vanmiddag treedt er een dansende robot op, maar eerst gaan we The Green Village Tour doen.

De mini-monstertjes hebben een superleuke dag gehad op de Maker Faire, ze hebben veel coole uitvindingen gezien, zelf veel leuke, creatieve dingen gedaan en ook nog veel geleerd, van programmeren tot verven. Ze hebben zoveel inspiratie opgedaan vandaag!

Maker faire 2023 15
Maker faire 2023 16

De grote favorieten van de mini-monstertjes waren: de Leer Minecraft programmeren workshop, miniaturen verven, de digitale flipperkast, de robots en de 3D printers, die willen ze ook graag thuis ;)) Onze favoriet was The Green Village Tour, such a beautiful idea. Volgende keer gaan we zeker weer!