De boodschappen
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
2 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
2 eetlepels melk (kamertemperatuur )
125 g zelfrijzend bakmeel
glazuur en decoratie
300 gram poedersuiker
2 druppels citroensap
1 piepklein drupje rode voedingskleurstof
rolfondant, in pastelkleuren
eetbare glitter
Voor mama willen we graag de mooiste cakejes bakken en dat zijn vandaag geen cupcakes. In Engeland zijn Fairy Cakes heel populair en die vinden we erg mooi. De mini-monstertjes willen graag dat de cakejes roze zijn, liefst met hartjes voor mama ;)) Maar vlinders zijn ook erg mooi, zeker als er ook nog glitter op komt, dus dat doen we. Bak eerst de cakejes, dan kun je terwijl ze afkoelen de decoraties maken.
Zo maak je Fairy cakejes
Verwarm de oven voor 180°C
Klop de suiker met de boter romig.
Klop 1 voor 1 de eieren er door.
Voeg de vanille toe en klop.
Klop het tot een romig mengsel.
Zeef het meel bij het mengsel.
Schep het er vlug door.
Roer ook de melk er door.
Zet de vormpjes in het bakblik.
Schep de vormpjes 3/4 vol.
Bak de cakejes in 15-20 min. gaar.
Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Laat de cakejes helemaal afkoelen op een rooster
Zo maak je het glazuur
Zeef de poedersuiker.
Voeg eetlepel(s) water toe en druppels citroen.
Roer het glazuur tot dik vloeibaar.
Doe er druppels kleurstof bij.
Roer het stevig door het glazuur.
Schep glazuur over de cakejes.
Laat het glazuur drogen.
Zo maak je vlinders van rolfondant
Strooi poedersuiker op een bakmat
Rol het fondant dun uit.
Steek er vlinders uit.
Versier de vlinders met stippen.
Plak de vlinders met een drup water op de cakejes.
Strooi glitter over de vlinders.
Fijne moederdag!