Icon en

De Oerrr Bijenbrigade

heeft onze hulp hard nodig!
Info
Bijenbrigade home

In OERRR beleef je de leukste avonturen
Vanaf € 1,25 per maand ontvangt jouw kind

  • een welkomstcadeau
  • elk seizoen kaarten met super leuke ideeën voor doe-dingen in de natuur
  • korting op diverse activiteiten en nog veel meer


Meld je kind aan voor Oerrr

Bijenbrigade sidepic

In Nederland leven steeds minder bijen en dat is niet goed! Ook andere insecten en vogels hebben onze hulp nodig. Door verstedelijking en het veranderende klimaat met de daardoor ontstane droogte hebben zij moeite om te overleven. Ook de betegelde tuintjes met lounge sets maar zonder bomen, struiken en/of planten helpen hier niet bij.

Wilde bloemenbrigade 02
Bloemenbrigade 02
Bloemenbrigade 03
Daarom heeft Natuurmonumenten voor kinderen Oerrr bedacht. De stichting wil kinderen graag op het belang van een gezonde flora en fauna wijzen. Dat doen ze op een een leuke manier met gratis actiepakketjes, hulp bij je spreekbeurt en ze geven je tips om je eigen mini-tuintje met wilde bloemen of een insecten-hotel te maken, bijvoorbeeld.
Bloemenbrigade 04

De Nederlandse boswachters doen oproepen voor kids op Youtube, Faceboek en twitter: Kom bij de Bijen- of bij de Wilde Bloemen brigade! Veel scholen doen al mee. Zo wordt Nederland weer groener en je helpt de bijen, die de wilde bloemen nodig hebben voor stuifmeel en nectar. Maar ook de vogels, die insecten - die worden aangetrokken door de wilde bloemen - eten en de vlinders, want zij leggen hun eitjes op de bladeren. En is dat leuk! Warenhuis De Bijenkorf heeft elk voorjaar een zaai-actie om de bijen te helpen

Wij hebben onze mini monsters al aangemeld bij Oerrr en we vonden al gelijk een leuke knutsel in de folder: Maak een insectenhotel. Dat gaan we binnenkort doen en we laten het aan je zien op snazzie! Dus waar wachten jullie nog op? Doe ook mee met de pret! ;)