SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De strijd om Troje

en Odysseus
Wetenschap, Nederlandstalig, Geschiedenis, Young-adult boek en/of film en Mythologie
De strijd om troje sidepic

De strijd om Troje & Odysseus
Auteur: Simone Kramer
Illustrator: Els van Egeraat
Serie: De Griekse Oudheid (3)
Originele taal: Nederlands
Gepubliceerd: februari 2019
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN13: 9789021679396
Prijs: € 22.99 (paperback)
Leeftijd: 10 t/m 100 jaar

De strijd om troje sidepicll

Er bestaat een briljante boekenserie van Nederlandse bodem waar de jonge en oudere snazzielezers helemaal weg van zijn. Dat voor ons het schrijven van een serie vaak te makkelijk lijkt gaat zeker niet op voor de boeken van Simone Kramer! Vandaag zet snazzie niet 1 maar drie van haar boeken in de schijnwerper. Het boek uit de titel - De strijd om Troje -  is een mooi geschreven serie spannende verhalen. Hervertelde mythen uit de Griekse Oudheid, toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor kinderen.

Een computergame haalt het niet bij deze verhalen, sterker nog: die zijn er vaak losjes op gebaseerd. Alles komt hier voorbij, ontrouw en verraad; jaloezie en afgunst; hebzucht en machtsmisbruik; dood en verderf. En dat alles onder het alziend oog (en vaak ook met hulp) van de Griekse Goden. De Griekse Oudheid op zijn spannends!

Het tweede gedeelte van het boek gaat over de held Odysseus. Tijdens zijn omzwervingen op weg naar huis beleefd hij allerlei avonturen. Hij ontmoet de sirenen, een tovenares, een Kykloop en andere monsters. Het duurt wel een tijdje voor hij weer thuis komt ;)

De strijd om troje 01
De strijd om troje 02
De strijd om troje 03
De strijd om troje 04

De schitterende illustraties in deze boekenserie zijn van Els van Egeraat. Met een paar streken van haar pen zet zij een nobele held, een schone prinses of een steigerend paard op papier. Maar zeker even mooi en interessant zijn haar tekeningen van een storm op zee, een bloedige strijd en nare monsters als de Kycloop. Haar tekeningen zijn heel modern maar treffen de sfeer van de verhalen perfect!

De strijd om troje 05
De strijd om troje 06
De strijd om troje 07

3 x 3 stralende sterren voor Simone Kramer en Els van Egeraat voor deze prachtige serie boeken:

De strijd om Troje & Odysseus; De tocht van de Argonauten en De Griekse Tragedies!