Icon en

De strijd om Troje

en Odysseus
Nederlandstalig, Geschiedenis, Mythologie, Wetenschap en Young-adult boek en/of film
De strijd om troje homepage

De strijd om Troje & Odysseus
Auteur: Simone Kramer
Illustrator: Els van Egeraat
Serie: De Griekse Oudheid (3 delen)
Originele taal: Nederlands
Gepubliceerd: februari 2019
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN13: 9789021679396
Prijs: € 22.99 (paperback)
Leeftijd: 10 t/m 100 jaar

De strijd om troje sidepicll

We lezen een geweldig boek van Simone Kramer: De strijd om Troje, een mooi geschreven serie spannende verhalen. Het zijn hervertelde mythen uit de Griekse Oudheid, toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor kinderen. De Griekse Oudheid op zijn spannends!

In deel 1 van dit boek komt alles voorbij, ontrouw en verraad; jaloezie en afgunst; hebzucht en machtsmisbruik; dood en verderf, onder het alziend oog van de Griekse Goden (vaak ook met hun hulp) .

Het tweede gedeelte van het boek gaat over de held Odysseus. Tijdens zijn omzwervingen op weg naar huis beleefd hij allerlei avonturen. Hij ontmoet sirenen, een tovenares, een Kykloop en andere monsters. Het duurt wel een tijdje voor hij weer thuis is ;)

De strijd om troje 01
De strijd om troje 02
De strijd om troje 03

De sierlijke zwart/wit illustraties in dit boek zijn van Els van Egeraat. Met een paar streken van haar pen zet zij een nobele held, een schone prinses of  eenitsteigerend paard op papier. Maar zeker even mooi en interessant zijn haar tekeningen van een storm op zee, een bloedige strijd en nare monsters als de Kykloop. Haar tekeningen zijn modern maar treffen de sfeer van de verhalen.

3+ sterren voor De Strijd om Troje, van onze young adult lezers!