Icon en

De toverstaffen

van Ollivander
Traktatie, Met chocolade en Snoep
Hp toverstaffen sidepic

Boodschappenlijstje
een zak Rainbow Twizzlers
1 reep Tony's witte chocolade, in stukjes
30 ml (2 eetlepels) slagroom
houten prikkers
gekleurde sprinkels naar keuze
optioneel: eetbare goudglitter

Toverstaffen sidepic

Omdat op maandag 16 maart alle scholen de deuren sloten moesten we heel snel iets bedenken om de mini-monsters mee te amuseren. Natuurlijk zijn we allemaal blij en opgelucht dat gebruik van het openbaar vervoer met/voor de kinderen niet meer hoeft en dat door het huisarrest de kans op besmetting zo een stuk kleiner werd voor alle kinderen. Maar na de eerst euforie missen de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes en slaat de verveling natuurlijk al snel toe. Geen film of uitjes, geen sportclubs of speeltuin maar gelukkig kunnen we wel veel buiten spelen met de step of op de skates. Ook maken we natuurlijk ons huiswerk online maar toch blijft er nog veel tijd over.

Daarom houden we een Harry Potter Voorlees-Marathon. De boeken werden destijds ademloos uitgelezen maar dat is al weer even geleden. We zijn al snel met het voorlezen van deel 1, Harry potter en de Steen der Wijzen begonnen en extra aantrekkelijk, we maken er met de kids verschillende simpele Harry Potter snacks bij. Elke keer een verrassing bij de thee. Met het voorlezen na de online lessen herleven oude tijden, net als vroeger op school. Toen keken wij er ook naar uit dat de meester of juf het voorleesboek pakte na de les. Eens zien hoever we komen tot 6 april maar als alle boeken uit zijn de hebben we de films nog om naar uit te kijken ;))

Vandaag gaan we Ollivander's Toverstaffen maken

Zo smelt je witte chocolade au bain marie
Witte chocolade smelt moeilijker dan melk- of pure chocolade, omdat het eigenlijk geen chocolade is maar een cacaoproduct.
Breng een laagje water aan de kook in een pannetje met een vuurvast schaaltje er op (het water mag het schaaltje niet raken!) en draai het gas uit.
Doe de chocolade in het schaaltje en voeg de room toe. Als de chocola bijna is gesmolten roer je het snel door en ga je het gelijk verwerken!

Hp toverstaffen 01
Hp toverstaffen 02
Hp toverstaffen 03
Hp toverstaffen 04

Smelt de stukjes chocola au bain marie.

Roer de slagroom door de chocolade.

Doop de top van de Twizzlers in de chocolade.

Strooi wat sprinkels op de natte chocolade.

Bestrooi de chocolade op de toverstaffen optioneel ook met de eetbare goudglitter.

Hp toverstaffen 05
Hp toverstaffen 06

Steek een prikker in toverstaffen en laat de chocola harden.

En dan: Expecto Patronum, de voorlees-marathon gaat van start!