Boodschappenlijstje
2 grote vrije uitloop eieren
60 gram groene kool
60 gram tomaten
15 gram rode ui, gehakt
zout en zwarte peper, naar smaak
plantaardige olie, om in te bakken
1 Chapati
optioneel: een groen chili pepertje, fijn gehakt
Zoals gisteren beloofd vandaag op Snazzie het recept voor Rolex, de Afrikaanse topping voor Chapati. De kleuren van het gerecht roepen 'eet mij' naar ons, de Chapati met Rolex smaakt über-heerlijk!
Zo maak je Ugandese Rolex
Was en hak de tomaten.
Pel en hak de ui.
Snij en was de kool.
Klop de eieren los.
Laat alle groenten goed drogen op keukenpapier.
Roer de groenten door de eieren, bestrooi ze met zout en peper, naar smaak.
Verhit de olie, schep de eimix in de pan en wrijf het uit in een cirkel.
Keer de Rolex om als het ei bijna gestold is en leg de chapati er op.
Laat de Chapati even warm worden op het ei, draai hem eventueel even om.
Laat de Rolex op een warm bord glijden.
Top de Rolex optioneel met het fijngehakte groene pepertje.
Op straat in Uganda wordt de Rolex opgerold in een stukje krant geserveerd. Thuis eten wij hem open, op een bord ;)