Icon en

De vegetarische cannelloni

van Michel Roux Jr.
Italiaans, Met kaas, Hoofdgerecht, Met verse groenten en Vegetarisch
Aubergine canneloni sidepic

Vegetarische cannelloni
2 bananen sjalotten
olijfolie om in te bakken
250 gram paddestoelenmix
60 ml (kook) room
1 grote aubergine
100 gram blauwe schimmelkaas
6 roma tomaten
3 eetlepels appelazijn
1 eetlepel bruine basterd suiker
2 teentjes knoflook + snuf chilivlokken
1 eetlepel tomatenpuree
bosje koriander
zeezout en gemalen zwarte peper

Aubergine canneloni sidepic ll

Het originele recept voor vegetarische cannelloni van Michel Roux Jr is geen kinderfavoriet, maar als we de blauwe schimmelkaas vervangen door Mozzarella en Parmigiano Reggiano is het een ander verhaal. Als we er dan ook nog Franse frietjes bij bakken wordt het toch nog een familiedineetje!

Zo maak je de vegetarische cannelonni
Begin met de vulling

Aubergine cannelloni 01
Aubergine cannelloni 02
Aubergine cannelloni 03
Aubergine cannelloni 04
Snij de sjalotten klein.
Snij de paddenstoelen fijn.
Bak 1 sjalot zacht in olie.
De paddenstoelen ook.

Voeg de (kook)room toe, roer het door de vulling, laat het even sudderen tot de saus indikt

Aubergine cannelloni 05
Aubergine cannelloni 06
Aubergine cannelloni 07
Snij de aubergine in lange plakken van 3 mm dikte.
Grill de aubergine droog, op medium hitte.
Grill tot het zacht is met donkere streepjes.
Aubergine cannelloni 08
Aubergine cannelloni 09
Schep wat vulling in het midden van de aubergine.
Rol ze op en leg de rolletjes in een ovenschaal.
de saus
Aubergine cannelloni 10
Aubergine cannelloni 11
Aubergine cannelloni 12
Aubergine cannelloni 14
Leg de tomaten in kokend water tot het vel loslaat.
Zet azijn, suiker, knoflook en 1 sjalot laag op,
Pel en verwijder het zaad uit de tomaten.
Hak de tomaten en de koriander grof.
Voeg zout en gemalen chilivlokken naar smaak toe. Doe als het sausje siropig wordt de tomatenpuree en verse tomaten erbij, even sudderen en voeg dan tot slot de koriander toe.
zo maak je de cannelloni af
Aubergine cannelloni 16
Aubergine cannelloni 17
Aubergine cannelloni 18
Bedek de cannelloni met kaas.
Zet de schaal onder de hete grill.
Tot de kaas bruint en smelt.
Aubergine cannelloni 19
Aubergine cannelloni home

Prettig is dat je dit gerecht vooraf kunt klaarmaken. Tomatensaus er op, frietjes en een groene salade erbij, dat is pas een familie-etentje. Geniet ervan!

Gezond ook want de bio-groenten komen weer van Rechtstreex, zoals altijd:)