Boodschappenlijstje voor 2 glazen
200 gram verse, rijpe aardbeien
120 ml biologische yoghurt
1 eetlepel fijne suiker, optioneel
ijsblokjes
We kwamen dit zomerse recept met aardbeien van Anjum Anand tegen op de BBC Food website. De Indiase Lassi is eigenlijk onze smoothie of omgekeerd kan ook. :)) De lassi kan ook prima mee op je picknick, in een flesje. Anjum Anand heeft al meerdere kookboeken geschreven maar haar laatste boek 'I love India' vinden we erg leuk.
Zo simpel maak je haar aardbeien lassi
Was de aardbeien.
Verwijder de kroontjes.
Doe de yoghurt in de blender.
Voeg de aardbeien toe.
Voeg suiker toe (optioneel).
Blend de lassi en proef.
Zoet genoeg? Blend dan de lassi glad.
Vul de glazen met ijsblokjes
Schenk de aardbeien lassi over de ijsblokjes.
Zet een rietje in de glazen.
Heerlijk! Fijne zomer!