Icon en

Vliegensvlugge vlieg

weer zo'n mooi boek van Michael Rosen
Prentenboek, Dierenboek, Grappig en De Nationale Voorleesdagen
Vliegensvlugge vlieg side pic

Vliegensvlugge vlieg
Auteur: Michael Rosen
Illustrator: Kevin Waldron
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Koos Meinderts
Verschenen: 2011
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047702740
Prijs: € 14.95
Leeftijd: 3-6 jaar

Vandaag lezen we Vliegensvlugge Vlieg, het schitterende, grote, grappige prentenboek van Michael Rosen. Misschien ken je Michael Rosen al van 'Wij gaan op berenjacht' of één van zijn andere boeken, want hij schreef er veel!

Bovendien werd Vliegensvlugge Vlieg genomineerd voor Prentenboek van het Jaar 2012. Het staat in de Prentenboeken Top 10 van 2012 maar helaas verloor het van Mama kwijt, hoewel dat ook een superleuk prentenboek is. Het was zo moeilijk kiezen voor 2012 dat we nu beide boeken hebben.

Vliegensvlugge vlieg 01
Vliegensvlugge vlieg 02
Vliegensvlugge vlieg 03
Vliegensvlugge vlieg 04

Kevin Waldron is in Nederland misschien minder bekend maar hij is niet minder briljant! Kijk naar zijn coole, grappige illustraties in Vliegensvlugge vlieg. De groot formaat prenten geven extra power aan de grote dieren en dan als verrassing zit er ook nog een 4 delige-uitvouwpagina in. 

Het verhaal is top vertaald door Koos Meinderts, perfect op rijm, de ironie bewaard, wat een fijn boek! Elke keer een feestje om voor te lezen aan de mini-monstertjes. Die kunnen hardop meerijmen, helemaal uit hun hoofd. ;))

3 spetterende sterren voor Vliegensvlugge Vlieg, van onze jonge luisteraartjes en hun voorlezers!