SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Zeeuwse Bolus

is de lekkerste!
Nederlands en Gebak
Zeeuwse bolussen sidepic

Boodschappenlijst
500 gram tarwebloem                        
15 gram fijne suiker
½  vrije uitloop bio-ei                        
1 theelepel zout                                
50 gram verse gist                            
215 ml water
50 ml melk
25 gram roomboter
250 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels kaneel

Zeeuwse bolussen sidepicll

Vandaag aangekomen in Zeeland bakken we Zeeuwse Bolussen. Het recept is voor 10 stuks maar wij hebben aan de helft genoeg, ook al zijn ze erg lekker! Ze rijzen (in totaal) in 25 - 30 minuten en ze bakken ook kort, dus ze zijn lekker snel klaar. Bovendien eet je ze warm uit de oven!

Zo maak je Zeeuwse Bolussen

Zeeuwse bolussen 01
Zeeuwse bolussen 02
Zeeuwse bolussen 03
Zeeuwse bolussen 04

Doe de bloem, suiker, zout en gist in de mixerkom.

Klop het ei los en weeg de juiste hoeveelheid af.

Doe het ei bij de ingrediënten in de mixerkom.

Voeg het water en de melk er ook aan toe.

Zeeuwse bolussen 05
Zeeuwse bolussen 06
Zeeuwse bolussen 07

Mix alles +/- 6 minuten door elkaar.

Mix de boter de laatste 4 minuten door.

Kneed het deeg even met de hand.

Zeeuwse bolussen 08
Zeeuwse bolussen 09
Zeeuwse bolussen 10
Zeeuwse bolussen 11

Verdeel het deeg in stukken.

Weeg ze tot 80 gram.

Leg de bolletjes op de bakplaat.

Dek de deegbolletjes af.

Laat het deeg zo ongeveer 20 minuten rusten

Zeeuwse bolussen 12
Zeeuwse bolussen 13
Zeeuwse bolussen 14
Zeeuwse bolussen 15

Rol het deeg in strengen van 30cm lang.

Roer de kaneel door de bruine basterdsuiker.

Maak de strengen vochtig, rol door het suikermengsel.

Draai de strengen in een acht en druk ze iets plat.

Laat de bolussen nog 5 minuten rusten en verwarm de oven voor op 225°C

Zeeuwse bolussen 16
Zeeuwse bolussen 17
Zeeuwse bolussen homepage

Bak de bolussen in 7 minuten af.

Leg de bolussen omgedraaid op een schaal.

Eet ze meteen lekker warm!

De laatste twee recepten uit de provincies schuiven naar het eind van de maand in verband met pasen, Suikerfeest en Koningsdag, maar we vergeten ze niet!