Boodschappenlijstje
1 blikje Danerolles Croissants Classic
vers fruit, naar smaak
120 gram banketbakkersroom
1 vrije uitloop bio-ei
50 gram poedersuiker
1-2 eetepels water
In de maand met de meeste zonuren hebben wij het weleens aan de stok met de zon! Onze excuses voor de foto's, de zon staat precies op de keukenramen, deze maand. Maar nu naar onze favoriete picnic-hapjes voor de maand juli, daar willen we natuurlijk wel graag veel zonneschijn bij! Vandaag maken we Deense Krakelingen, met (wat anders?) zomerkoninkjes maar elk vers fruit is perfect voor deze koffiebroodjes!
Zo maak je Deense krakelingen
Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Was het fruit en laat het goed uitlekken.
Snij het croissantdeeg in 3 rechthoeken, dan in 6 stroken.
Draai de stroken deeg in tegengestelde richting.
Vorm een krakeling en druk de uiteinden in de cirkels.
Vul de cirkels met crème patissière.
Klop het ei los.
Strijk geklutst ei op de krakelingen.
Verhuis de broodjes naar de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de broodjes in 12 - 15 minuten goudbruin.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Terwijl de krakelingen afkoelen maak je glazuur
Zeef de suiker in een kom.
Voeg al roerend wat water toe.
Het moet dik maar vloeibaar zijn.
Druppel glazuur op de broodjes.
Druk het fruit er op en laat het glazuur harden.
De Deense Krakelingen smaken heerlijk in de zon!