De boodschappen
4 appels
1 eetlepel citroensap
125 gram zachte boter
140 gram lichtbruine basterdsuiker
3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
225 gram bloem
snufje zout
1 zakje bakpoeder, 11 gram
75 ml melk
1½ eetlepel rietsuiker
1½ theelepel kaneel
Met de Europese Unie wereldwijd negatief in het nieuws is het tijd om eens te kijken wat we positief met onze EU-partners gemeen hebben. Zou het bakken kunnen zijn misschien? Iedere natie's liefste tijdverdrijf. Wij zetten liever de favoriete baksels van de landen in de zon. We beginnen in Duitsland, bekend om zijn heerlijke???... Apfelkuche natuurlijk! :D
Zo maak je Duitse Apfelkuche
Weeg en meet de ingrediënten zorgvuldig af.
Klop de boter met de suiker licht en romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Klop het mengsel luchtig en glad.
Zeef de bloem, zout en bakpoeder.
Vouw de bloem goed snel in mix.
Voeg de melk langzaam toe en roer.
Verwarm de oven voor op 170°c.
Vet de bakvorm in.
Schep het beslag in de vorm.
Schil, klokhuis eruit en snij de appels.
Leg de appels op het beslag.
Meng de rietsuiker met de kaneel en strooi het over de appels.
Bak de cake in 40 minuten mooi lichtbruin.
Laat de apfelkuche afkoelen op een rooster.
Leg een groot bord op de cake en keer hem om.
Leg een serveerschaal op de cakebodem en keer hem om.
Heel erg lekker en een plaatje, zo mooi. De Duitsers zeggen: Bon appetit!