Boodschappenlijst
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ klein vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
½ theelepel vanille essence
½ theelepel bakpoeder
wit rolfondant
klein stukje blauw en rood rolfondant
eetbare zilver glitter
Waarom gebruiken wij (bijna) altijd rolfondant of simpel glazuur met alleen water en citroen op onze koekjes? Onze mini-monstertjes vinden rolfondant erg lekker en glazuur ook. Wij hebben liever chocola of noten e.d. maar we bakken voornamelijk voor en met de kids, dus daarom.
Royal icing kan mooi zijn en als je gepasteuriseerd eiwit gebruikt is het ook ok voor kinderen maar zo'n dikke laag suiker vinden de kids al snel te zoet (gelukkig). Het fondant rollen wij heel dun uit en kun je er ook gemakkelijk afhalen.
Bovendien vinden wij te perfecte koekjes niet leuk, koekjes zijn tenslotte om op te eten. Binnenkort zetten wij wel het recept voor Royal icing op snazzie, dan kun je zelf kiezen wat je liever wil gebruiken ;)
Zo maakten wij - met onze kerstvormpjes - astronauten en sterren voor onze kleine liefhebbers van het heelal
Roer meel en bakpoeder door elkaar.
Doe boter en suiker in een kom.
Klop het samen romig.
Klop ei en vanille erdoor.
Zeef het meel met de bakpoeder er in twee gedeelten bij.
Klop tot het meel is opgenomen.
Kneed het deeg snel door.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Laat het deeg minstens 1 uur in de ijskast rusten.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 10-12 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Steek sterren uit wit fondant.
Plak ze op de koekjes.
Strooi er wat glitter over.
Rol wit fondant dun uit.
Steek er astronauten uit en plak ze op.
Steek helmglas uit lichtblauw fondant.
Geef inkepingen bij armen en benen en plak insignes op.