Boodschappenlijstje
250 gram witte chocolade
50 gram gedroogde abrikozen, fijn gehakt
50 gram gedroogde cranberries (veenbessen)
50 gram (gezouten) pistachenoten, gehakt
optioneel: kardemompoeder
Voor Divali maken we graag iets lekkers dat je makkelijk kunt uitdelen. Met deze witte chocoladescherven lukt dat allebei perfect. Bovendien ziet het er ook nog eens gezellig uit. De kardemom geeft een lekker smaakje aan de chocolade. Maar vind jij het niet lekker? Dan laat je het weg.
Zo maak je Divali Chocolade
Zet een vuurvaste schaal op een pannetje zacht kokend water.
Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in het schaaltje.
Smelt de chocolade au bain marie en laat het 3 minuten staan.
Roer nu eventueel het kardemompoeder door de gesmolten chocolade
Schenk de chocolade in de bakvorm.
Bedek de bodem door de vorm te kantelen.
Hak de abrikozen en de nootjes in stukjes.
Strooi de stukjes abrikoos over de chocolade.
Strooi de cranberries ook over de chocola.
Tot slot strooi je er de gehakte pistache nootjes ook over.
Dek de chocolade af en laat het harden in de ijskast.
Breek of hak de chocolade in scherven.
Geef de Divali chocolade bij de thee of verpak het, om uit te delen.
Shub Divali! - Fijn Divali!