SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Divali Chocolade

om uit de delen
Met chocolade, Met noten, Divali, Snoep en Traktatie
White chocolate bark sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram witte chocolade
50 gram gedroogde abrikozen, fijn gehakt
50 gram gedroogde cranberries (veenbessen)
50 gram (gezouten) pistachenoten, gehakt
optioneel: kardemompoeder

White chocolate bark sidepicll

Voor Divali maken we graag iets lekkers dat je makkelijk kunt uitdelen. Met deze witte chocoladescherven lukt dat allebei perfect. Bovendien ziet het er ook nog eens gezellig uit. De kardemom geeft een lekker smaakje aan de chocolade. Maar vind jij het niet lekker? Dan laat je het weg.

Zo maak je Divali Chocolade

White chocolate bark 01
White chocolate bark 02
White chocolate bark 03
White chocolate bark 04

Zet een vuurvaste schaal op een pannetje zacht kokend water.

Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm.

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in het schaaltje.

Smelt de chocolade au bain marie en laat het 3 minuten staan.

Roer nu eventueel het kardemompoeder door de gesmolten chocolade

White chocolate bark 05
White chocolate bark 06
White chocolate bark 07

Schenk de chocolade in de bakvorm.

Bedek de bodem door de vorm te kantelen.

Hak de abrikozen en de nootjes in stukjes.

White chocolate bark 08
White chocolate bark 09
White chocolate bark 10
White chocolate bark 11

Strooi de stukjes abrikoos over de chocolade.

Strooi de cranberries ook over de chocola.

Tot slot strooi je er de gehakte pistache nootjes ook over.

Dek de chocolade af en laat het harden in de ijskast.

White chocolate bark 12
White chocolate bark homepage

Breek of hak de chocolade in scherven.

Geef de Divali chocolade bij de thee of verpak het, om uit te delen.

Shub Divali! - Fijn Divali!