Boodschappenlijstje voor 12 cupcakes
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile essence
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
4 eetlepels melk
rolfondant in diverse kleuren
Voor Divali bakken we vrolijk gekleurde cupcakes. Natuurlijk zoals zij ze het lekkerst vinden, met veel vanille en rolfondant. Wij gebruiken de helft van het recept, voor 6 cupcakes, dat lijkt ons meer dan genoeg voor ze :))
Zo maak je onze Divali Cupcakes
Mix de boter met de suiker.
Mix er 1 voor 1 de eieren door.
Klop de vanille er door.
Weeg het bakmeel af.
Zeef het bakmeel in gedeelten bij de botermix.
Vouw het zelfrijzend bakmeel er in.
Voeg de melk toe en vouw het in.
Verwarm de oven voor op 180°C en zet papieren cupcakevormpjes in een bakblik
Schep de papieren vormpjes 3/4 vol beslag.
Schuif het bakblik in het midden van de oven.
Bak de cupcakes in 20 - 25 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen in het blik en dan verder op een rooster.
Laat de cupcakes helemaal afkoelen en maak intussen van fondant Divali-decoratie
Rol fondant en steek er cirkels uit.
Snij de bovenkant van de cupcakes recht.
Plak de cirkels op de cupcakes.
Steek verschillende vormen uit fondant.
Plak de vormen op de cupcakes, bestrooi ze met glitter.
De Divali-cupcakes zijn bijna te mooi om op te eten!
We wensen jullie veel plezier op Divali!