SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Onze Divali-cupcakes

zijn lekker & mooi!
Cupcakes, Divali en Traktatie
Divali cupcakes sidepic

Boodschappenlijstje voor 12 cupcakes
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile essence
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
4 eetlepels melk
rolfondant in diverse kleuren

Divali cupcakes sidepicll

Voor Divali bakken we vrolijk gekleurde cupcakes. Natuurlijk zoals zij ze het lekkerst vinden, met veel vanille en rolfondant. Wij gebruiken de helft van het recept, voor 6 cupcakes, dat lijkt ons meer dan genoeg voor ze :))

Zo maak je onze Divali Cupcakes

Divali cupcakes 01
Divali cupcakes 02
Divali cupcakes 03
Divali cupcakes 04

Mix de boter met de suiker.

Mix er 1 voor 1 de eieren door.

Klop de vanille er door.

Weeg het bakmeel af.

Divali cupcakes 05
Divali cupcakes 06
Divali cupcakes 07

Zeef het bakmeel in gedeelten bij de botermix.

Vouw het zelfrijzend bakmeel er in.

Voeg de melk toe en vouw het in.

Verwarm de oven voor op 180°C en zet papieren cupcakevormpjes in een bakblik

Divali cupcakes 08
Divali cupcakes 09
Divali cupcakes 10
Divali cupcakes 11

Schep de papieren vormpjes 3/4 vol beslag.

Schuif het bakblik in het midden van de oven.

Bak de cupcakes in 20 - 25 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen in het blik en dan verder op een rooster.

Laat de cupcakes helemaal afkoelen en maak intussen van fondant Divali-decoratie

Divali cupcakes 12
Divali cupcakes 13
Divali cupcakes 14
Divali cupcakes 15

Rol fondant en steek er cirkels uit.

Snij de bovenkant van de cupcakes recht.

Plak de cirkels op de cupcakes.

Steek verschillende vormen uit fondant.

Divali cupcakes 16
Divali cupcakes home

Plak de vormen op de cupcakes, bestrooi ze met glitter.

De Divali-cupcakes zijn bijna te mooi om op te eten!

We wensen jullie veel plezier op Divali!