SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Diwali

Het Hindoe Lichtjesfeest
Info, Engelstalig , Prentenboek, Divali en Kartonboek
Divali sidepic

Diwali (DIvali)
Auteur: Hannah Eliot
Illustrator: Archana Sreenivasan
Serie: Celebrate the world
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: oktober 2018
Uitgeverij: Simon & Schuster
EAN: 9781534419902
Prijs: € 11.99 (kartonboek)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Vandaag - op 4 november - lezen we over Diwali in een kartonboek van de Amerikaanse kinderboekenschrijfster Hannah Eliot. Elk jaar in oktober of november vieren Hindoes over de hele wereld Diwali (of Divali), het is het belangrijkste Hindoe feest.

Divali is afgeleid van een woord in het Sanskriet: Dipavali en dat betekent: een rij lichtjes. Zoals in dit boek verteld wordt tijdens dit festival de overwinning van het licht op het donker, het goede over het kwade, van kennis over onwetendheid en hoop over wanhoop gevierd.

Divali 01
Divali 02
Divali 03

Dit boek heeft de mooiste illustraties. De omslag alleen nodigt uit tot kiezen voor dit boek. Diwali is geïllustreerd door Archana Sreenivasan en haar tekeningen zijn zo  vrolijk, kleurig en gedetailleerd. Een mooi boek om aan de mini-monstertjes voor te lezen!

Diwali duurt 5 volle dagen die zijn gevuld met bidden en offeren aan de godin Lakshmi, het huis in orde maken en versieren met lampjes. Maar ook lekker eten met veel zoetigheid, familiebezoek en cadeautjes. Buiten zijn alle huizen en gebouwen mooi verlicht en er wordt vuurwerk afgestoken. Bij zo'n prachtig feest hoort een prachtig boek!

3 helder gekleurde, spetterende sterren voor Diwali, van de kleine luisteraartjes en hun voorlezers!