Icon en

Doornroosje

door Walt Disney
Prentenboek en Sprookjes
Doornroosje sidepic

Disney Prinsessen - Doornroosje
Auteur: Jacob Grimm
Illustrator: Disney Enterprises
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Marjan Lindt
Verschenen: mei 2012
Uitgeverij: Deltas
EAN: 9789044733808
Prijs: € 10.95 (HC)
Leeftijd: 6 - 12 jaar

Doornroosje sidepicll

Het verhaal van Doornroosje van de gebroeders Grimm is zo bekend, de prinses die zich aan een spinnewiel prikt en dan honderd jaar slaapt. Zo mooi! En iedereen slaapt mee, zelfs de koks in de keuken en de honden op het plein, prachtig! Maar met de verfilming van Walt Disney's tekenfilm  (op speelfilmlengte) is Doornroosje pas echt wereldwijd beroemd geworden.

In Nederland kun je het kasteel van Doornroosje in de Efteling bekijken, het is gemaakt naar de tekeningen van Anton Pieck, een bekende Nederlandse tekenaar. Je klimt eerst naar boven en dan kun je door alle raampjes naar binnen gluren, in de keuken en ook naar de slapende Doornroosje. In Euro-Disney Parijs is het mooiste kasteel dat van Doornroosje. Het steekt overal bovenuit en je ziet het door het hele park!

Doornroosje 01
Doornroosje 02
Doornroosje 03
Doornroosje 04

Alle illustraties in dit boek zijn de bekende beelden uit de film, voor elke liefhebber de 'echte' Doornroosje'. De uitvoering is prachtig, groot formaat en harde kaft en toch kost het boek maar € 10.95. Wij konden het in ieder geval niet weerstaan. Voor iedereen die van de Disney Prinsessen houdt een must have!

3 schitterend schijnende sterren voor Disney's Doornroosje, van al de kleine en grotere Disney fans bij snazzie!