50 g suiker (糖)
15 g honing (蜜糖)
80 g zelfrijzend bakmeel (薄 力 粉)
½ theelepel bakpoeder (茶匙發酵粉)
plantaardige olie (油)
10 ml water (水)
100 g rode bonenpasta (紅豆沙 - Anko)
De eerste dag terug naar school vieren we met iets lekkers! Vandaag bakt een van de grotere snazzie-kids pannenkoeken, maar geen gewone. Hij heeft een recept gezien op youtube dat Dorayaki heet en dat lijkt hem erg lekker. We gaan snel aan de slag met de boodschappen want het recept is supermakkelijk, hij maakt ze helemaal zelf! Benieuwd of het onze slimme jongen lukt...
Zo maak je Dorayaki pannenkoeken
Breek de eieren in een grote kom.
Voeg de suiker er aan toe,
Doe de honing er ook bij.
Klop of je leven ervan afhangt.
De bedoeling is dat je stevig lucht er in klopt.
Zeef meel en bakpoeder erbij.
Klop het weer stevig door.
Roer er tot slot het water door.
Laat het beslag 15 minuten rusten, op kamertemperatuur.
Bestrijk de pan met olie, verhit hem en draai het vuur laag.
Schenk beslag in het midden van de pan en laat het uitlopen.
Bak de pannenkoek in 2 minuten lichtbruin.
Flip de pannenkoek en bak hem nog 1 minuut.
Ga zo door tot het beslag op is.
Open het blikje rode bonenpasta.
Smeer de pasta royaal op een pannenkoek
Vind je bonenpasta niet lekker? Neem Nutella of honing.
De pannenkoeken zijn supergoed gelukt en ze smaken heerlijk!
Heel goed gedaan J!