SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Doyenné du Comice

gepocheerd in lichtzoete Sauternes
Frans, Dessert en Met vers fruit
Pear in sauternes side
De boodschappen
3-6 rijpe peren
1 sinaasappel, sap, rasp & schil
200 ml Sauternes
75 ml water
25 gram honing
100 gram suiker (wij namen 50 gram!)
sap van 1 citroen
4 kruidnagels
1 vanillepeul, gespleten
1 kaneelstokje
Peer in sauternes sidell
Voor snazzie is de allerlekkerste peer de Doyenné du Comice, hij is groot, zoet en sappig. Dus waarom Michel Roux Jr. (onze favoriete chef aller tijden) de Conferance peer prefereert weten we niet maar eigenwijs als we zijn bij snazzie gebruiken wij toch de Doyenne. En dan laten we ook nog maar de helft van de suiker weg, als we dan toch bezig zijn ;)


Zo maak je deze heerlijke peren

Pear in sauternes 1
Pear in sauternes 2
Pear in sauternes 00
Pear in sauternes 3
Meet het water af en doe het in een pan.
Breek het kaneelstokje en leg de stukjes in het water.
Snijdt de vanillepeul open en voeg hem ook toe.
Pers de citroen en doe het sap in de pan.
Pear in sauternes 5
Pear in sauternes 6
Pear in sauternes 7
Meet de honing af en doe het in de pan.
Voeg de afgewogen suiker toe.
Pers een halve sinaasappel, voeg het sap toe.
Pear in sauternes 8
Pear in sauternes 10
Pear in sauternes 9
Pear in sauternes 11
Boen de waslaag van de halve sinaasappels af, rasp de schil van 1 helft boven de pan.
Meet de juiste hoeveelheid witte wijn af en voeg het toe.
Snij de schil van de ongebruikte halve sinaasappel en schraap zoveel mogelijk wit vel eruit.
Snij de siannasappelschil in smalle strips en doe de strips erbij in de pan.
Breng de inhoud van de pan aan de kook en zet hem laag, blijf af en toe roeren.
Pear in sauternes 12
Pear in sauternes 13
Pear in sauternes 14
Snij een zigzag patroon in de bovenkant van de peren.
Schil de onderkant van de peer met de dunschiller.
Snijdt voorzichtig de puntjes uit de zigzag weg.
Pear in sauternes 15
Pear in sauternes 16
Pear in sauternes 17
Pear in sauternes 18
Verwijder met de appelboor vanaf de onderkant het klokhuis.
Niet door de bovenkant steken, het steeltje moet eraan blijven.
Zet de peren +/- 10 minuten in het heerlijk geurende vocht.
Verdeel het kookvocht door de zeef over de diepe borden.
KOOKTIP! Gebruik een passende pan zodat de peren klem staan anders vallen ze om door het gat onderin. Hoe rijper de peer hoe minder tijd hij nodig heeft om zacht te worden.
 
Pear in sauternes 19
Pear in sauternes 20
Pear in sauternes home
Zet de peren met behulp van een lepel in het midden van het bord.
Haal wat schilletjes uit de zeef en leg er wat om de peren in het bord.
Ons favoriete dessert ziet er in al zijn eenvoud schitterend uit.
3 stralende snazzie-sterren voor Michel Roux!