Boodschappenlijstje
3 vrije uitloop bio-eieren
100 ml melk
een mespuntje zout
optioneel: 1 theelepel anijspoeder
8 beschuiten
boter, om in te bakken + extra
bruine basterdsuiker
Vandaag vind je een klein ontbijtreceptje uit Drente op snazzie: Boerenwafels en de mini-monstertjes vinden ze erg lekker! Dit in tegenstelling tot het ontbijt recept van vorig weekend maar ja, dat was dan ook oudewijvenkoek ;)) Dit recept is ook heel oud maar het wordt nog veel gegeten in Drente. Misschien omdat het nu met verschillende toppings gegeten wordt, dus er is voor iedereen wel iets bij.
Zo maak je Drentse Boerenwafels
Doe melk en eieren in een grote kom.
Klop het samen met zout en anijs.
Week de beschuiten er in.
Week ze aan beide kanten.
Zet een koekenpan laag op
Smelt een klontje boter.
Bak de wafels bruin aan beide kanten.
Leg ze gelijk op de bordjes.
Serveer de 'wafels' met verschillende strooisels.
Kies maar, wat vind jij het lekkerst?
Morgen zijn we in Overijssel, dan maken we heel lekker gebakje met een grappige naam: Twentse Kozakken (???) :))