De boodschappen
250 gram zelfrijzendbakmeel
250 ml melk
snuf zout
100 gram rozijnen
een grote appel (goudreinette)
3 eetlepels boter om te bakken
100 gram kristalsuiker
1 theelepel kaneel
optioneel: poedersuiker, stroop
Misschien ken je ze nog, deze echt ouderwetse maar nog steeds erg lekkere, drie in de pan. Kleine, dikke pannenkoekjes gevuld met rozijnen en appel. Die gaan er bij de mini-monstertjes ook altijd goed in!
Zo maak je Drie-in-de-pan
Roer meel, zout en melk door elkaar.
Het moet een dik beslag zijn.
Vouw de rozijnen er in.
Schil de appel.
Rasp en roer door het beslag.
Smelt een lepel boter.
Schep 3 bollen beslag in de pan.
Bak de pannenkoeken langzaam gaar op lage hitte, ongeveer 4-5 minuten per kant
Bak de pannenkoeken aan beide zijden.
Als de koeken goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Bestrooi de drie-in-de-pan met kaneelsuiker.
Je kunt deze pannenkoeken natuurlijk ook met poedersuiker of stroop eten, allemaal erg lekker!