SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Drie in de pan sidepic

De boodschappen
250 gram zelfrijzendbakmeel
250 ml melk
snuf zout
100 gram biologische rozijnen
een grote appel (goudreinette)
3 eetlepels boter om te bakken
100 gram kristalsuiker
1 theelepel kaneel

optioneel: poedersuiker, stroop

Drie in de pan 11

Voor de Nationale Pannenkoekendag van 2014 bakken we drie-in-de-pan. Misschien ken je ze nog wel, deze echt ouderwetse maar nog steeds erg lekkere kleine, dikke pannenkoekjes gevuld met rozijnen en appel.

Omdat we vandaag ook voor ouderen bakken leek het ons een heel toepasselijk recept en ze worden door onze mini-monstertjes ook graag gegeten.  Zo leuk als jong en oud(er) er samen van genieten!

Zo maak je Drie-in-de-pan

Drie in de pan 01
Drie in de pan 02
Drie in de pan 03
Roer meel, zout en melk door elkaar.
Het moet een dik beslag zijn.
Vouw de rozijnen er in.
Drie in de pan 04
Drie in de pan 05
Drie in de pan 06
Drie in de pan 07
Schil de appel.
Rasp en roer door het beslag.
Smelt een lepel boter.
Schep 3 bollen beslag in de pan.

Bak de pannenkoeken langzaam gaar op lage hitte, ongeveer 4-5 minuten per kant

Drie in de pan 09
Drie in de pan 10
Drie in de pan home
Bak de pannenkoeken aan beide zijden.
Als de koeken goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Bestrooi de drie-in-de-pan met kaneelsuiker.

Je kunt deze pannenkoeken natuurlijk ook met poedersuiker of stroop eten, allemaal erg lekker.

Veel plezier vandaag!