SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Druiven planten

in je eigen tuin
Moestuin, Info en Herfst
Growing grapes promo

Wat heb je nodig?
een paar druiven planten
een stevig rek (om ze straks te leiden)
binddraad
een spade
een zak kalkhoudende grond

 

 

 

Growing grapes 04
Druiven kweken in Nederland? Gaat gemakkelijker dan je zou denken. Met de sterke druivenrassen die tegenwoordig voor de amateur-tuinder gekweekt worden kan iedereen met een zonnige plekje in de tuin druiven uit eigen tuin oogsten. Je hebt wel geduld nodig, het duurt gemiddeld 1-3 jaar voor er eetbare druiven aan je planten groeien.
Begin met het zoeken in je tuin naar de beste plek om de druiven te planten.

Je zoekt naar een plaatsje in de volle zon, met aardig wat ruimte en liefst met al iets van steun. Een schutting, muurtje, hek of pergola zou handig zijn. Plant 25 centimeter van hek of muur of 10 centimeter van een pergola.

Als de juiste plek is gevonden: spit hem om en werk de kalk door de grond. Plant de druiven en geef de ze regelmatig water, mest en compost.

Download snazzie's informatie om zeker te zijn van een goede oogst!

Growing grapes 01
Growing grapes 03
Growing grapes 05
Plant druiven tussen september en maart. Graaf een ruim plantgat zodat de wortels ruimte hebben en plant de druif op dezelfde diepte als in de pot.
Plant druiven in de volle zon. Kan dat naast een hek, schutting of pergola, ideaal. Zo niet dan is er een hek nodig om de druivenranken te leiden als ze groeien.
Nu wordt het vooral geduld hebben, regelmatig wat water geven, elk jaar compost geven. Opbinden, snoeien en uiteindelijk oogsten.
Growing grapes 06
Growing grapes 07
We kunnen niet wachten tot we de eerste zelfgekweekte trosjes druiven in handen hebben!