De boodschappen
125 gram boter, zacht
1 vrije uitloop eidooier
60 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel honing
snuf zout / snuf bakpoeder
130 gram bloem
45 gram cacao
100 gram witte chocolade, stukjes
Een recept voor double chocolate cookies van Michel Roux, favoriete chef nummer 1 op snazzie, moet wel geweldig zijn. Dat kan gewoon niet missen en het miste inderdaad niet ;) De koekjes zijn zacht en kruimelig met een intense chocolade smaak, erg lekker!
Zo maak je double chocolate cookies
Klop de boter en suiker romig.
Voeg ei, honing en zout toe.
Roer meel, bakpoeder en cacao.
Zeef in gedeelten erbij.
Mix het deeg zo kort mogelijk.
Weeg 100 gram chocolade af.
Vouw het in het deeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg in een cilinder in plastic folie.
Leg het deeg 45 minuten in de ijskast.
Snij het deeg in dikke plakjes.
Leg op bakpapier, bak ze 15 minuten.
Net uit de oven zijn de koekjes nog zacht, laat ze iets afkoelen.
Gelijk serveren, lekker!