Boodschappenlijst
3 vrije uitloop bio-eieren
60 gram fijne suiker
80 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
3 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien-yoghurt
100 gram verse aardbeien, gepureerd
extra aardbeien, voor decoratie
wat eetbare bloemen
Na het succes van onze Harry Potter-voorlees marathon vinden we het erg leuk om hetzelfde met sprookjes te doen. Dus deze maand kom je allerlei oude bekenden weer tegen, Duimelijntje is de eerste. Na het boek en het popje bakken we vandaag cake met haar en die wordt heel bijzonder!
Zo maak je Duimelijntje's cake
Begin met de voorbereidingen
Vet de bakvorm licht in en leg er bakpapier in.
Vul een ruime pan met heet water, voor een waterbad.
Was de aarbeien, verwijder de kroontjes.
Pureer de aardbeien in de blender.
Zet een grote kom in het waterbad.
Doe de eieren en de suiker in de kom.
Mix tot het luchtig en bleek is.
Zeef meel en bakpoeder er bij.
Vouw alles in elkaar.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de cake ± 15 - 20 minuten.
Laat de cake afkoelen.
Terwijl de cake afkoeld maak je de topping
Doe 100 gram van de yoghurt in een steelpan en zet het laag op.
Doe de gelatine er bij.
Roer tot de gelatine is opgelost.
Roer de rest van de yoghurt erdoor.
Strijk de aardbeien-puree bovenop de cake.
De yoghurt topping er op.
Zet de cake 2 uur in de vriezer.
Snij de cake in stukken.
Vierkant voor maxi monsters.
in kleinere rechthoeken voor mini-monstertjes.
en in miniatuur vierkantjes voor de bakster zelf natuurlijk!