De boodschappen
375 gram bloem
225 gram fijne suiker
225 gram boter (kamertemp.)
1 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
75 gram poedersuiker
enkele druppels citroensap
1½ eetlepel water
voedingskleurstof
een klein blokje chocola
Vandaag is het zo koud! Madelief wil na school sneeuwpoppen bakken en ze heeft zelf al een idee hoe ze dat gaat doen. Ze heeft alleen een ronde uitsteker nodig, dan is ze snel klaar. Knap hoor, je eigen koekje bedenken! Het recept is voor 15 - 20 vanille sneeuwpopkoekjes.
Zo maak je de Sneeuwpoppen van Madelief
Zeef bloem en bakpoeder er in gedeelten bij en mix het door.
Mix het deeg tot je grote kruimels hebt, kneed het dan met de hand snel soepel. Rol het deeg in vershoudfolie en zet het 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Leg het deeg tussen bakpapier en rol het uit tot 1.5 cm dikte.
Steek cirkels uit het deeg met een uitsteker of een glaasje.
Maak wit glazuur: zeef de poedersuiker en roer er citroensap en water door.
Verdeel het glazuur over twee eierdopjes en roer er druppels voedingskleurstof door.
Madelief maakt gekleurde sjaals en gezichtjes van chocola op de sneeuwpoppen.
De sneeuwpoppen zien er schattig uit en ze smaken superlekker!