Boodschappenlijstje
4 kleine kipfilets
8 plakken spek of bacon
4 plakken cheddar (optioneel)
4 hamburgerbroodjes, opengesneden
sla, tomaat en rode ui, om te serveren
Voor de saus en marinade
10 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels bruine saus (HP)
2 theelepels heldere honing
2 teentjes knoflook, geperst
scheutje chilisaus (optioneel)
We zitten nog midden in het hamburger seizoen ;)) en eigenlijk is dit een barbecue recept. Maar...we hebben onze barbecue uitgeleend, zo vaak gebruiken wij hem niet. Nu zou hij goed van pas gekomen zijn, maar gelukkig hebben we een fijne grillpan.
Zo maak je BBQ kipburgers
Maak eerst de marinade / saus
Doe de ketchup en bruine saus in een kom.
Doe er honing bij en optioneel de chili saus.
Pers de knoflook en doe het erbij.
Roer alles door elkaar tot een gladde saus.
Zet wat van de tomatensaus opzij in de ijskast
Snij de kip in, sla open als een boek.
Bedek de kip met de marinade.
Dek de kom af met huishoudfolie.
Laat de kipfilet 1 - 1.5 uur marineren in de ijskast
Doe intussen de voorbereidingen, steek de BBQ ruim van te voren aan zodat het vuur smeult
Was en droog de sla en tomaten.
Snij de ui in ringen.
Snij de hamburgerbroodjes door.
Rooster de broodjes op de BBQ (of grillpan).
Tot je de bekende bruine streepjes ziet.
Grill de kipfilets in +/- 10 minuten per kant gaar.
Laat in de laatste minuten de kaas op de kip smelten.
Als de vleesthermometer 72°C aangeeft is je kip perfect gaar
Leg eerst sla dan kipfilet met kaas op de burgers.
Schep er saus op en leg er dan spek, ui en tomaat bovenop.
Wij eten de BBQ kipburgers lekker buiten, fijne zomer!