Boodschappenlijstje voor 4 Hotdogs
4 hotdogs
2 afbak baguettes
4 plakken Amerikaanse kaas
fijngesneden sla
gesneden augurken
1 witte ui, fijngehakt
Optioneel:
sesamzaadjes, om te serveren
Voor de Big Mac saus
120 ml mayonaise
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels gele mosterd
2 theelepels appel azijn
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
¼ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel zeezout
Soms wil je in het weekend iets makkelijks eten, maar niet echt fastfood. We kopen dunne knakworstjes en afbak baguettes en we eten er verse biologische sla, -ui en -tomaten bij. De Big Mac saus is moeilijk gezond te noemen, maar wel lekker, dus vooruit maar! :))
Zo maak je Big Mac Hotdogs
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht
Snij de baguettes door en snij de 4 delen overlangs in.
Leg de worstjes in de baguettes.
Leg er een plak Cheddar kaas overheen.
Bak de broodjes in +/- 10 minuten af en lichtbruin.
Zo maak je Big Mac Saus
Doe mayonaise, ketchup en mosterd in een kom.
Voeg knoflookpoeder, uipoeder, paprika, zout en azijn toe.
Klop alles door elkaar tot je een gladde Big Mac saus hebt.
Zo maak je de hot dogs op
Snij de sla en hak de ui fijn.
Snij de augurken en de tomaten.
Neem de hot dogs uit de oven.
Schep saus over je Big Mac hotdog en doe de resdt in een potje..
Leg de groenten er bij op het bord.
Enjoy!