Magnolia siroop
450 gram rietsuiker
800 ml water
1 citroengras stengel. in grove stukken
50 gram gember, met schil en in stukken
de schil van een ½ bio-limoen, in stukken
een handje vol magnoliablaadjes, gescheurd
Dit heb je ook nodig:
een gestereliseerde 1l fles
een lapje kaasdoek
Vandaag maken we een heel bijzondere siroop met een recept en alle biologische benodigdheden van Ekoplaza. Deze siroop kun je alleen in het vroege voorjaar maken, als de magnolia bloeit. Dus dat doen we, we maken magnolia limonade siroop.
Nog even een belangrijke waarschuwing! Gebruik alleen onbespoten magnoliablaadjes, bijvoorbeeld uit je eigen tuin
Zo maak je magnolia siroop
Doe het water en de rietsuiker in een pan.
Voeg het citroengras, de limoen en gember toe.
Kook het mengsel 20 minuten, of tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop 15 minuten afkoelen.
Scheur de magnoliablaadjes in stukken.
Doe de blaadjes bij de siroop in de pan.
Roer de magnoliablaadjes door de siroop.
Laat de magnolia siroop minstens 12 uur rusten, in de ijskast
Kneus de magnolia blaadjes nu en dan, met een vork.
Giet de gezeefde magnolia siroop in een gesteriliseerde, afsluitbare fles.
Schenk een laagje siroop in de glazen en doe er ijsblokjes bij.
Vul het aan met sprankelend water en fijne lente!
Bewaard in de ijskast blijft de Magnolia-siroop ongeveer 3 maanden goed!