Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker
rolfondant in allerlei kleuren
De zonnewende is geweest en we vieren vandaag Sint Jansfeest op school. We bakken een krans van bloemenkoekjes want de zomer komt er aan! Deze kleine koekjes zijn zo verdwenen in al die hapgrage mondjes, dus we bakken er lekker veel!
Zo maak je deze bloemenkrans van koekjes
Maak ons bekende vanille koekjesdeeg, download het recept
Kneed het deeg even door.
Rol het deeg tot 1 cm dikte.
Steek er bloemetjes uit.
Leg ze op bakpapier op de plaat.
Dek de koekjes af en zet ze 30 minuten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 8-10 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Strooi poedersuiker op je werkplek en rol het fondant dun uit.
Steek er bloemen en hartjes uit en plak het fondant op met wat water.
Steek voor kleur en decoratie ook wat groen fondant blaadjes uit.
Leg de bloemenkoekjes op een schaal.
Serveer de koekjes bij de thee.
Fijne zomer!