Icon en
Een bloemenkrans sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)         
125 gram fijne suiker                 
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker
rolfondant in allerlei kleuren

Een bloemenkrans homepage

De zonnewende is geweest en we vieren vandaag Sint Jansfeest op school. We bakken een krans van bloemenkoekjes want de zomer komt er aan! Deze kleine koekjes zijn zo verdwenen in al die hapgrage mondjes, dus we bakken er lekker veel!

Zo maak je deze bloemenkrans van koekjes

Maak ons bekende vanille koekjesdeeg, download het recept

Een bloemenkrans 01
Een bloemenkrans 02
Een bloemenkrans 03
Een bloemenkrans 04

Kneed het deeg even door.

Rol het deeg tot 1 cm dikte.

Steek er bloemetjes uit.

Leg ze op bakpapier op de plaat.

Dek de koekjes af en zet ze 30 minuten in de ijskast

Een bloemenkrans 05
Een bloemenkrans 06
Een bloemenkrans 07

Verwarm de oven voor op 170°C

Bak de koekjes in 8-10 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Een bloemenkrans 08
Een bloemenkrans 09
Een bloemenkrans 10

Strooi poedersuiker op je werkplek en rol het fondant dun uit.

Steek er bloemen en hartjes uit en plak het fondant op met wat water.

Steek voor kleur en decoratie ook wat groen fondant blaadjes uit.

Een bloemenkrans 11
Een bloemenkrans 12

Leg de bloemenkoekjes op een schaal.

Serveer de koekjes bij de thee.

Fijne zomer!